Vakantie op jouw manier
Vakantie op jouw manier

Verantwoord Reizen

Laatste update 05/10/21 

Verantwoord op reis

Wanneer je weer op vakantie gaat, wil je natuurlijk goed voorbereid zijn. Op deze pagina geven wij je informatie over de maatregelen en richtlijnen die op de luchthaven en tijdens de vlucht zijn genomen om jou met een gerust gevoel op vakantie te laten gaan. 
 
Waar vind ik informatie over de geldende regels en richtlijnen op mijn vakantiebestemming?
De maatregelen en richtlijnen op je vakantiebestemming zijn afhankelijk van de daar geldende lokale regels. Voorschriften, verplichte registratie en andere regels wijzigen vaak, raadpleeg de bestemmingsinformatie dus rregelmatig. Meer informatie over jouw bestemming vind je hier  https://www.nederlandwereldwijd.nl en op https://www.karinschoice.nl/corona-maatregelen-per-bestemming
 
 
De vliegreis uitgevoerd door Corendon:
Deze maatregelen en richtlijnen zijn gebaseerd op de adviezen van EASA en het RIVM en samengevoegd in het protocol Verantwoord reizen https://images.corendon.nl/NL/Protocol%20Verantwoord%20Reizen%20CND%20versie%2015%20juni.pdf

Naar aanleiding van de actuele situatie, passen wij deze pagina geregeld aan. Wij vragen je daarom om geregeld en minimaal 3 dagen en één dag voor je vertrek deze pagina te raadplegen op eventuele aanpassingen.
 
Let op: Onderstaande informatie m.b.t. de uitvoer van de vliegreis geldt  met een CD-vluchtnummer (bijvoorbeeld CD113). Voor vluchten met andere luchtvaartmaatschappijen (zoals KLM en Transavia) verwijzen wij je voor de actuele informatie over de genomen richtlijnen en voorzorgsmaatregelen naar de website van de desbetreffende airline. Instructies en maatregelen voor vluchten met Brussels Airlines vind je hier.

Vooraf aan de reis
 1. Veel bestemmingen vereisen dat je voor vertrek een PCR-test laat afnemen en bij aankomst op de bestemming kunt aantonen dat de testuitslag negatief is. Check of dit voor jouw bestemming geldt op https://www.nederlandwereldwijd.nl . 
  Voor reizen met vertrek vanaf 1 oktober 2021 zijn de kosten voor het afnemen van een PCR of Antigeentest voor eigen rekening. Je bent er ook altijd zelf veratnwoordelijk voor om op tijd in bezit te zijn van een engatief testresultaat.
 2. Bij verkoudheidsklachten, verhoging, koorts of benauwdheid adviseren wij je om niet op reis te gaan. Neem hiervoor contact op met de GGD. Mocht hierna blijken dat je niet kunt reizen, informeer ons dan zo spoedig mogelijk (info@karinschoice.nl).
 3. Als je gaat vliegen (vertrekkende en aankomende passagiers) is het verplicht om een gezondheidsverklaring bij je te hebben. Op de luchthavens en aan boord kan hierom worden gevraagd. Vul het formulier binnen 24 uur voor vertrek in, dus ook voor de terugreis en bewaar het bij jouw reisdocumenten of op jouw mobiel.
 4. Bij het online inchecken wordt je gevraagd een gezondheidsverklaring te accorderen. Deze verklaring is verplicht en moet per persoon én vanaf 24 uur voor vertrek geaccordeerd te worden. Vanwege deze gezondheidsverklaring wordt de online check-in pas 24 uur voor vertrek geopend.
 5. Ook vragen we je om een telefoonnummer en e-mailadres in te vullen. Dit is nodig om de gezondheidsautoriteiten te helpen bij het opsporen van contactpersonen die mogelijk zijn blootgesteld aan de overdraagbare ziekte COVID-19. Uiteraard worden deze gegevens alleen gebruikt door deze gezondheidsautoriteiten bij mogelijk besmette gevallen tijdens jouw reis.
 6.  
Op de Nederlandse luchthaven
 1. Wij raden je aan online in te checken voor je vlucht, dit kan vanaf 24 uur tot 6 uur voor vertrek 
 2. Als je gaat vliegen (vertrekkende en aankomende passagiers) is het verplicht om een gezondheidsverklaring bij je te hebben. Op de luchthavens en aan boord kan hierom worden gevraagd. Vul het formulier binnen 24 uur voor vertrek in, dus ook voor de terugreis en bewaar het bij jouw reisdocumenten of op jouw mobiel.
 3. De vertrek-/aankomsthal is uitsluitend toegankelijk voor passagiers en personeel
 4. Volg de instructies van het luchthavenpersoneel op en houd de schermen bij de gate en bij het boarden in de gaten voor informatie over de richtlijnen
 5. Zodra je de vertrek-/aankomsthal binnenkomt is het dragen van een gezichtsmasker verplicht
 6. Bekijk hier de instructies voor het juist dragen van een (niet-medisch) mondkapje
 7. Je moet zelf zorgdragen voor een (niet- medisch) gezichtsmasker en deze moet elke 3 uur vervangen worden door een nieuw exemplaar
 8. Houd altijd 1,5 meter afstand
 9. Handbagage (1 stuks van max. 8 kg per persoon) die voldoet aan de volgende eisen, mag altijd mee in de cabine: een handtas, laptoptas of rugzak met maximale afmetingen van (40cm x 20cm x 25cm). Deze kan onder de stoel voor je geplaatst worden. Grotere handbagage (max. 25 x 35 x 55 cm) zoals een trolley, mag sinds 27 augustus 2021 weer mee als handbagage in de cabine. Als het nodig is, bijvoorbeeld als de bagagevakken in de cabine vol zijn, kan de luchtvaartmaatschappij besluiten om je trolley alsnog gratis als ruimbagage in te checken. Houd daar rekening mee als je bijvoorbeeld medicijnen, reisdocumenten e.d. in je trolley inpakt en zorg ervoor dat je daarvoor altijd een apart tasje in je handbagage meeneemt, dat je er desgewenst snel en gemakkelijk uit kunt halen.
 10. Heb je overbagage, dan kan je het te betalen bedrag alleen met pinpas/creditcard voldoen. Dit geldt zowel voor luchthaven Schiphol als Maastricht
 11. Maak op luchthavens Schiphol en Maastricht zoveel mogelijk gebruik van de bagage kiosk zuilen om je ruimbagage zelf in te checken
 12. Je dient zelf je boardingspas te scannen
 13. Parkeer je je auto op een van de parkeerterreinen van Quick Parking, check dan hier de maatregelen die de beheerder heeft genomen om jouw veiligheid en die van anderen te waarborgen

 

Tijdens de Corendon vlucht

 1. Er wordt vooraf en tijdens de vlucht regelmatig instructie gegeven over de maatregelen ter voorkoming van het verspreiden van het virus.
 2. In het vliegtuig maken we gebruik van  HEPA filters
 3. Het is verplicht in het vliegtuig je gezichtsmasker te dragen
 4. Voor baby's en kinderen onder de 13 jaar geldt geen maskerplicht aan boord van het vliegtuig
 5. Neem wel voldoende (niet-medische) mondkapjes mee, want de regels ter plaatse kunnen anders zijn.
 6. Doe je een nieuw gezichtsmasker op, gooi dan de oude weg in de speciale afvalzak in de stoelzak
 7. Er is minimale service aan boord waardoor het wenselijk is om een maaltijd vooraf te reserveren
 8. Het toilet is voor iedereen toegankelijk en wordt gedurende de vlucht extra schoongemaakt. Er is een desinfecterende zeep aanwezig.
 9. Je wordt vriendelijk verzocht om tijdens de vlucht zoveel mogelijk te blijven zitten.
 
Op de bestemming
Op je bestemming zijn de genomen maatregelen afhankelijk van de daar geldende lokale regels. Meer informatie vind je op onze speciale pagina https://www.karinschoice.nl/corona-maatregelen-per-bestemming
Raadpleeg deze dus voor vertrek, maar ook tijdens jouw vakantie.
 
 
Tot slot
Tot slot volgen we de richtlijnen van de World Health Organization (WHO) en het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) ILT en EASA. In het algemeen krijgt iedereen het advies om goed op de hygiëne te letten: was handen regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van de elleboog en gebruik papieren zakdoeken. Heb je griepverschijnselen of een van de coronasymptomen (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen) en ben je mogelijk in contact geweest met iemand die het coronavirus kan hebben? Blijf thuis en neem voor de zekerheid contact op met de GGD. 
 
We verwijzen je ook naar  https://www.nederlandwereldwijd.nl/ Wijs op Reis op de https://www.rijksoverheid.nl/ en de Reisapp van Buitenlandse zaken https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reis-app-buitenlandse-zaken voor up-to-date informatie over reizen naar het buitenland.
 

Kleinschalige accommodatie Altijd inclusief vlucht, verblijf en huurauto Weg van de massa

Wil jij je volgende vakantie bijzonder maken?

Blijf dan op de hoogte van de laatste aanbiedingen en het laatste nieuws