Vakantie op jouw manier
Vakantie op jouw manier

Corona maatregelen per bestemming

Laatste update 19/01/2022 11.00  uur

 

Voor alle Karin's Choice bestemmingen gelden de volgende algemene maatregelen:

  1. Was vaak je handen
  2. Houd minimaal 1,5 meter afstand, op sommige bestemmingen is dit 2 meter
  3. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  4. Het gebruik van een mondkapje is bij veel onderdelen van jouw vakantie verplicht. Zorg dat je er voldoende meeneemt.
  5. Ga niet op reis als je klachten hebt en wanneer de klachten zich voordoen tijdens je vakantie, neem dan direct contact op met de Corendon reisleiding of onze lokale vertegenwoordiging
 
Accommodatie en faciliteiten
Samen met de accommodatie-eigenaren zorgen wij ervoor dat jij een onvergetelijke vakantie hebt, maar het kan voorkomen dat tijdens je verblijf niet alle faciliteiten van de accommodatie geopend zijn. Natuurlijk zijn er overal de voorgeschreven hygiënemaatregelen genomen. Hierdoor kan het zo zijn dat je in sommige accommodaties verplicht in de publieke ruimtes en/of tijdens verplaatsing een mondkapje moet dragen. Alle accommodaties op bestemmingen werken nauw samen met de medische specialisten op je vakantiebestemming voor het geval dat jij of iemand anders besmet raakt. De persoon wordt dan direct in quarantaine geplaatst zodat de kans op overdracht zo minimaal is. Mocht je tijdens je vakantie toch COVID-19 symptomen hebben, neem dan direct contact op met de reisleiding van Corendon.
 
Maatregelen op jouw vakantiebestemming
Welke maatregelen er gelden op jouw favoriete vakantiebestemming lees je op de site van de overheid, via de volgende link: www.nederlandwereldwijd.nl . 
Zoek jouw bestemming en klik op het kopje 'Coronavirus'.


Let op: De reiziger is altijd zelf verantwoordelijk om zich op de hoogte te stellen van actuele vereisten die de landen van vertrek en aankomst stellen - in het bijzonder inzake COVID-19 - en voor het (tijdig) beschikken over de juiste reisdocumenten en het voldoen aan de gestelde maatregelen in de landen. Houd hierbij ook altijd de website van www.nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status. Wanneer de reiziger niet (tijdig) over de juiste reisdocumenten beschikt en/of niet voldoet aan de vereisten die de landen van vertrek en aankomst stellen, dan is de reiziger zelf verantwoordelijk voor alle kosten die daaruit voortvloeien. De reiziger heeft in zo’n geval geen recht op restitutie van de reissom.


Lees hier aan welke eisen je moet voldoen voor vertrek en bij terugkomst in Nederland:

 

CURAÇAO

Op dit moment geldt voor deze bestemming vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken een reisadvies met kleurcode geel. Reizen naar deze bestemming is mogelijk, maar er gelden wel maatregelen. Momenteel gaan onze reizen naar deze bestemming gewoon door.

Hieronder vind je de eisen waar je aan moet voldoen voor vertrek naar deze bestemming en de terugreis naar Nederland. Wij monitoren de situatie en passen de onderstaande informatie steeds zo nodig aan. Raadpleeg voor de geldende maatregelen op deze bestemming de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/curacao/reizen/reisadvies
 
Download vóór vertrek alle benodigde belangrijke documenten!

Download altijd vóórafgaand aan je reis alle benodigde belangrijke documenten op je telefoon en print deze uit en neem ze mee. Zo voorkom je voor jezelf en je medereizigers vertragingen op de bestemming omdat het downloaden via de lokale WiFi vaak zeer traag gaat of zelfs helemaal niet lukt.

 

Maatregel Toelichting
Algemene regels voor vertrek  
Testbewijs
 
De lokale autoriteiten verplichten alle reizigers vanaf 12 jaar in het bezit te zijn van een negatief PCR-testresultaat van maximaal 48 uur oud bij vertrek naar Curaçao. Dit geldt ook voor reizigers die in het bezit zijn van een bewijs van volledige vaccinatie of herstel. Alle reizigers vanaf 12 jaar zijn verplicht om op de 3e dag na aankomst op Curaçao een antigeentest af te laten nemen. Meer informatie vind je bij 'Testen op de bestemming'.
 
Daarnaast zijn alle reizigers verplicht om voor vertrek een digitale immigratiekaart (ED-kaart) in te vullen. Onderdeel van deze ED-kaart is het Public Health Passenger Locator Card (PLC) en de uitslag van de PCR-test. Meer informatie vind je bij 'Overige belangrijke documenten'.
 
 
Let op: Het niet correct invullen van je gegevens kan betekenen dat de test niet kan worden afgenomen en je niet toegelaten wordt op jouw vakantiebestemming. Wij raden aan om altijd een geprinte versie van jouw vaccinatie-, herstel- of negatieve testbewijs mee te nemen naast de digitale QR-code in de CoronaCheck-App. Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven zich niet te laten testen.
 
 
Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het (tijdig) verkrijgen van de juiste gezondheids- en reisdocumenten die gelden voor het land van vertrek en het land van bestemming.
Gezondheidsverklaring
De Nederlandse overheid verplicht alle reizigers vanaf 12 jaar een gezondheidsverklaring in te vullen bij het reizen van en naar Nederland. De gezondheidsverklaring vind je hier. Het ingevulde formulier moet je digitaal of geprint kunnen tonen als daarnaar gevraagd wordt.
 
Vlieg je met Corendon, Transavia of KLM? Dan vul je de gezondheidsverklaring in tijdens het online inchecken voor de heenreis. Je hoeft dan enkel de gezondheidsverklaring via  de site van de overheid  in te vullen en te downloaden of printen voor de terugreis.
 
Overige documenten
Het is verplicht voor alle reizigers om voor vertrek een digitale immigratiekaart (ED-kaart) in te vullen. Het invullen van de ED-kaart bestaat uit je vluchtgegevens, een Public Health Passenger Locator Card (PLC) en het uploaden van je negatieve PCR-testresultaat. Als alles in orde is, ontvang je een e-mail met bevestiging dat je naar Curaçao mag reizen. Deze bevestiging, de Public Health Passenger Locator Card (PLC) en je negatieve PCR-testuitslag moet je kunnen tonen bij het inchecken en bij aankomst op Curaçao.
 
Alle informatie over de ED-kaart en de Public Health Passenger Locator Card (PLC) vind je hier.
Reisverzekering Je moet in het bezit zijn van een lopende reisverzekering die medische kosten in het buitenland dekt.
Testen op de bestemming De lokale autoriteiten verplichten alle reizigers vanaf 12 jaar een antigeentest af te laten nemen in een lokaal laboratorium op de 3e dag na aankomst op Curaçao. Voor deze test moet je 48 uur voor vertrek een afspraak maken. Bij aankomst op de luchthaven van Curaçao moet je het bewijs van de afspraak kunnen tonen, samen met het negatieve PCR-testresultaat en de ingevulde Public Health Passenger Locator Card (PLC). Bij het invullen van je Public Health Passenger Locator Card (PLC) verschijnt de informatie om een test te reserveren. Mocht je ter plaatse positief worden getest, dan ben je verplicht om minimaal 10 dagen in quarantaine te gaan.
Reizen terug naar Nederland  
Coronabewijs
 
Om te voorkomen dat het Coronavirus meegenomen wordt, hebben alle reizigers vanaf 12 jaar per 8 augustus 2021 bij terugkeer naar Nederland een coronabewijs nodig als zij uit een EU-land (incl. Curacao) komen met een geel reisadvies.
 
Reizigers die volledig gevaccineerd of hersteld zijn van corona kunnen dit aantonen in de CoronaCheck-app.
Andere reizigers moeten zich voor vertrek – maximaal 48 uur voor een PCR-test en 24 uur voor een antigeentest – naar Nederland laten testen in het land van verblijf. Zij mogen alleen reizen met een negatieve testuitslag.  Voor reizigers die vanaf 01/10/2021 terugreizen is de test voor eigen rekening. Meer informatie vind je ook op onze pagina https://www.karinschoice.nl/corona-virus-veelgestelde-vragen
Gezondheidsverklaring
 
Voorafgaand aan de reis heb je via de  website van de Rijksoverheid een gezondheidsverklaring ingevuld en geprint. Neem een exemplaar van dit geprinte formulier mee tijdens je terugreis.
COVID-19 positief In het geval dat je positief test op COVID-19, moet je in quarantaine op de bestemming. Vanaf dat moment gelden voor jou de lokale verplichtingen rondom de coronamaatregelen. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor eigen rekening. Je mag niet terugvliegen naar Nederland totdat je klachten zijn verdwenen en je negatief test op COVID-19.

 

 

GRIEKENLAND

Op dit moment geldt vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Griekenland kleurcode geel. Onze reizen naar  Lesbos, Samos, Kreta, Lefkas, Parga, Corfu, Kos, Rhodos en Zakynthos gaan door. 

 

Hieronder vind je de eisen waar je aan moet voldoen voor vertrek naar deze bestemmingen en de terugreis naar Nederland.  Raadpleeg voor de geldende maatregelen op deze bestemmingen de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/griekenland/reizen/reisadvies

 
Download vóór vertrek alle benodigde belangrijke documenten!
Download altijd vóórafgaand aan je reis alle benodigde belangrijke documenten op je telefoon en print deze uit en neem ze mee. Zo voorkom je voor jezelf en je medereizigers vertragingen op de bestemming omdat het downloaden via de lokale WiFi vaak zeer traag gaat of zelfs helemaal niet lukt.
 
Positieve COVID-19 testuitslag op je vakantiebestemming?
Krijg je op je vakantiebestemming COVID-19 symptomen of word je verplicht ter plaatse een COVID-19 test te doen? Houd er dan rekening mee dat je bij een positieve testuitslag op je vakantiebestemming in quarantaine moet. Vanaf dat moment gelden voor jou de lokale verplichtingen rondom de coronamaatregelen. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor eigen rekening. Je mag niet terugvliegen naar Nederland totdat je klachtenvrij bent en je negatief test op COVID-19.
 
Maatregel Toelichting
Algemene regels voor vertrek  
Vaccinatie- of testbewijs
De lokale autoriteiten verplichten alle reizigers vanaf 5 jaar in het bezit te zijn van een digitaal negatief testresultaat, EU DCC, dit kan zijn:
 
Een negatief PCR-testresultaat van maximaal 72 uur oud bij aankomst op de bestemming.
Een negatief antigeentestresultaat van maximaal 24 uur oud bij aankomst op de bestemming.
Let op: deze verplichting geldt ook voor reizigers die in het bezit zijn van een bewijs van volledige vaccinatie of herstel.
Kinderen jonger dan 5 jaar hoeven zich niet te laten testen.
 
 
Let op: Het niet correct invullen van je gegevens kan betekenen dat de test niet kan worden afgenomen en je niet toegelaten wordt op jouw vakantiebestemming. Wij raden aan om altijd een geprinte versie van jouw negatieve testbewijs mee te nemen naast de digitale QR-code in de CoronaCheck-App. 
Klik  hier  voor alle informatie plus handige video met stappenplan hoe een QR-code aan te maken.
 
Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het (tijdig) verkrijgen van de juiste gezondheids- en reisdocumenten die gelden voor het land van vertrek en het land van bestemming.
Gezondheidsverklaring
De Nederlandse overheid verplicht alle reizigers vanaf 12 jaar een gezondheidsverklaring in te vullen bij het reizen van en naar Nederland. De gezondheidsverklaring vind je hier. Het ingevulde formulier moet je digitaal of geprint kunnen tonen als daarnaar gevraagd wordt.
 
Vlieg je met Corendon, Transavia of KLM? Dan vul je de gezondheidsverklaring in tijdens het online inchecken voor de heenreis. Je hoeft dan enkel de gezondheidsverklaring via  de site van de overheid  in te vullen en te downloaden of printen voor de terugreis.
Overige documenten Het is verplicht voor alle reizigers een elektronisch Passenger Location Form (PLF) in te vullen. Na het invullen van dit formulier ontvang je een QR-code per e-mail. Deze QR-code moet je digitaal of geprint kunnen tonen bij aankomst op de bestemming. Het PLF-formulier vind je hier.
Reizen terug naar Nederland  
Coronabewijs

Om te voorkomen dat het Coronavirus meegenomen wordt, hebben alle reizigers vanaf 12 jaar per 8 augustus 2021 bij terugkeer naar Nederland een coronabewijs nodig als zij uit een EU-land (incl. Curacao) komen met een geel reisadvies.

 
Reizigers die volledig gevaccineerd of hersteld zijn van corona kunnen dit aantonen in de CoronaCheck-app.
Andere reizigers moeten zich voor vertrek – maximaal 48 uur voor een PCR-test en 24 uur voor een antigeentest – naar Nederland laten testen in het land van verblijf. Zij mogen alleen reizen met een negatieve testuitslag. Karin's Choice regelt en betaalt de antigeentest voor reizigers met een terugreis tot en met 30/09/2021. Voor reizigers die vanaf 01/10/2021 terugreizen is de test voor eigen rekening. Meer informatie vind je ook op onze pagina https://www.karinschoice.nl/corona-virus-veelgestelde-vragen
 
Quarantaineverplichting 

Na een verblijf op Corfu, Kos, Kreta, Lesbos, Levkas/Parga, Rhodos, Samos en Zakynthos hoef je na thuiskomst in Nederland niet in thuisquarantaine te gaan. 

Gezondheidsverklaring
 
Voorafgaand aan de reis heb je via de  website van de Rijksoverheid een gezondheidsverklaring ingevuld en geprint. Neem een exemplaar van dit geprinte formulier mee tijdens je terugreis.
Doe bij thuiskomst voor de zekerheid een zelftest, ook als je gevaccineerd bent.
COVID-19 positief In het geval dat je positief test op COVID-19, moet je in quarantaine op de bestemming. Vanaf dat moment gelden voor jou de lokale verplichtingen rondom de coronamaatregelen. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor eigen rekening. Je mag niet terugvliegen naar Nederland totdat je klachten zijn verdwenen en je negatief test op COVID-19.

 

PORTUGAL - Inclusief Madeira

Op dit moment geldt vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Portugal (Algarve & Madeira), een reisadvies met kleurcode geel.  Onze reizen naar Portugal gaan door. Voor vertrek terug naar Nederland moeten reizigers een coronabewijs (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve test) tonen voor ze aan boord gaan. 
 
Hieronder vind je de eisen waar je aan moet voldoen voor vertrek naar deze bestemming en de terugreis naar Nederland. Wij monitoren de situatie en passen de onderstaande informatie steeds zo nodig aan. Raadpleeg voor de geldende maatregelen op deze bestemming de website van https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/portugal/reizen/reisadvies
 
Download vóór vertrek alle benodigde belangrijke documenten!
Download altijd vóórafgaand aan je reis alle benodigde belangrijke documenten op je telefoon en print deze uit en neem ze mee. Zo voorkom je voor jezelf en je medereizigers vertragingen op de bestemming omdat het downloaden via de lokale WiFi vaak zeer traag gaat of zelfs helemaal niet lukt.
 
Positieve COVID-19 testuitslag op je vakantiebestemming?
Krijg je op je vakantiebestemming COVID-19 symptomen of word je verplicht ter plaatse een COVID-19 test te doen? Houd er dan rekening mee dat je bij een positieve testuitslag op je vakantiebestemming in quarantaine moet. Vanaf dat moment gelden voor jou de lokale verplichtingen rondom de coronamaatregelen. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor eigen rekening. Je mag niet terugvliegen naar Nederland totdat je klachtenvrij bent en je negatief test op COVID-19.
 
Maatregel Toelichting
Algemene regels voor vertrek  
Vaccinatie- of testbewijs
De lokale autoriteiten verplichten alle reizigers vanaf 12 jaar in het bezit te zijn van een digitaal negatief testresultaat, EU DCC, dit kan zijn:
 
Een negatief PCR-testresultaat van maximaal 72 uur oud bij vertrek naar de bestemming.
Een negatief Antigeen-sneltestresultaat van maximaal 48 uur oud bij vertrek naar de bestemming.
Let op: deze verplichting geldt ook voor reizigers die in het bezit zijn van een bewijs van volledige vaccinatie. Reizigers die in het bezit zijn van een herstelbewijs van maximaal 180 dagen oud zijn uitgezonderd van de verplichte negatieve testuitslag.
 
Reizen naar Madeira: de lokale autoriteiten verplichten alle reizigers vanaf 12 jaar in het bezit te zijn van een digitaal coronabewijs, EU DCC, dit kan zijn:
Een bewijs van volledige vaccinatie (de laatste dosis moet minimaal 14 dagen of langer geleden zijn toegediend). Je moet gevaccineerd zijn met één van de volgende vaccins: Astrazeneca, Pfizer, Moderna, Janssen, Sinovac, Sputnik V en Sinopharm.
Een bewijs van herstel door middel van een positief NAAT(PCR)-testresultaat (maximaal 180 dagen oud bij aankomst). Het certificaat moet zijn afgegeven door een medische instantie of autoriteit.
Een negatief Antigeen-sneltestresultaat (maximaal 48 uur oud bij vertrek).
Let op: Het niet correct invullen van je gegevens kan betekenen dat de test niet kan worden afgenomen en je niet toegelaten wordt op jouw vakantiebestemming. Wij raden aan om altijd een geprinte versie van jouw negatieve testbewijs mee te nemen naast de digitale QR-code in de CoronaCheck-App. Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven zich niet te laten testen.
 
 
Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het (tijdig) verkrijgen van de juiste gezondheids- en reisdocumenten die gelden voor het land van vertrek en het land van bestemming.
Gezondheidsverklaring
De Nederlandse overheid verplicht alle reizigers vanaf 12 jaar een gezondheidsverklaring in te vullen bij het reizen van en naar Nederland. De gezondheidsverklaring vind je hier. Het ingevulde formulier moet je digitaal of geprint kunnen tonen als daarnaar gevraagd wordt.
 
Vlieg je met Corendon, Transavia of KLM? Dan vul je de gezondheidsverklaring in tijdens het online inchecken voor de heenreis. Je hoeft dan enkel de gezondheidsverklaring via  de site van de overheid  in te vullen en te downloaden of printen voor de terugreis.
Overige belangrijke documenten

Alle reizigers vanaf 12 jaar zijn verplicht om voor vertrek een Digital Passenger Locator Formin te vullen en deze tijdens de reis bij zich te dragen, digitaal of geprint. Invullen van het formulier kan vanaf 4 dagen voor vertrek.

Voor Madeira: voor vertrek registreren en je certificaten uploaden via deze link

Reizen terug naar Nederland  
Coronabewijs voor de terugreis
 
Om te voorkomen dat het Coronavirus meegenomen wordt, hebben alle reizigers vanaf 12 jaar per 8 augustus 2021 bij terugkeer naar Nederland een coronabewijs nodig als zij uit een EU-land (incl. Curacao) komen met een geel reisadvies.
 
Reizigers die volledig gevaccineerd of hersteld zijn van corona kunnen dit aantonen in de CoronaCheck-app.
Andere reizigers moeten zich voor vertrek – maximaal 48 uur voor een PCR-test en 24 uur voor een antigeentest – naar Nederland laten testen in het land van verblijf. Zij mogen alleen reizen met een negatieve testuitslag. Karin's Choice regelt en betaalt de antigeentest voor reizigers met een terugreis tot en met 30/09/2021. Voor reizigers die vanaf 01/10/2021 terugreizen is de test voor eigen rekening.  Meer informatie vind je ook op onze pagina https://www.karinschoice.nl/corona-virus-veelgestelde-vragen
 
Quarantaineverplichting  Niet van toepassing
Gezondheidsverklaring
 
Voorafgaand aan de reis heb je via de  website van de Rijksoverheid een gezondheidsverklaring ingevuld en geprint. Neem een exemplaar van dit geprinte formulier mee tijdens je terugreis. Doe bij thuiskomst voor de zekerheid een zelftest, ook als je gevaccineerd bent.
COVID-19 positief In het geval dat je positief test op COVID-19, moet je in quarantaine op de bestemming. Vanaf dat moment gelden voor jou de lokale verplichtingen rondom de coronamaatregelen. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor eigen rekening. Je mag niet terugvliegen naar Nederland totdat je klachten zijn verdwenen en je negatief test op COVID-19.

 

SPANJE - Inclusief de Canarische Eilanden & Balearen


Vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken geldt voor Spanje een reisadvies met kleurcode geel.  Onze reizen naar Spanje gaan door. Voor vertrek vanuit een gebied met kleurcode geel terug naar Nederland moeten reizigers een coronabewijs (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of test) tonen voor ze aan boord gaan. 
Vanwege een toename in het aantal COVID-19 gevallen op de Canarische Eilanden, heeft de lokale overheid besloten om op de eilanden Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife en Fuerteventura een 3G-maatregel in te voeren. Vanaf 24 december 2021 geldt voor alle binnenruimtes waar minimaal 30 personen aanwezig zijn, zoals restaurants, bars en fitnessruimtes een 3G-beleid. Dit geldt ook voor de restaurants en bars in hotels. Lees hier meer informatie over dit 3G-beleid.
 
Hieronder vind je de verdere eisen waar je aan moet voldoen voor vertrek naar deze bestemming en de terugreis naar Nederland. Wij monitoren de situatie en passen de onderstaande informatie steeds zo nodig aan. 
 
Raadpleeg voor de geldende maatregelen op deze bestemmingen de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/reizen/reisadvies
 
Download vóór vertrek alle benodigde belangrijke documenten!
Download altijd vóórafgaand aan je reis alle benodigde belangrijke documenten op je telefoon en print deze uit en neem ze mee. Zo voorkom je voor jezelf en je medereizigers vertragingen op de bestemming omdat het downloaden via de lokale WiFi vaak zeer traag gaat of zelfs helemaal niet lukt.
 
Positieve COVID-19 testuitslag op je vakantiebestemming?
Krijg je op je vakantiebestemming COVID-19 symptomen of word je verplicht ter plaatse een COVID-19 test te doen? Houd er dan rekening mee dat je bij een positieve testuitslag op je vakantiebestemming in quarantaine moet. Vanaf dat moment gelden voor jou de lokale verplichtingen rondom de coronamaatregelen. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor eigen rekening. Je mag niet terugvliegen naar Nederland totdat je klachtenvrij bent en je negatief test op COVID-19. 
 
Maatregel Toelichting
Algemene regels voor vertrek  
Vaccinatie- of testbewijs
 
De lokale autoriteiten verplichten alle reizigers vanaf 12 jaar in het bezit te zijn van een digitaal coronabewijs, EU DCC, dat verwijst naar één van de drie volgende documenten:
 
- Een bewijs van volledige vaccinatie met een EMA- of WHO-erkend vaccin (de laatste dosis moet minimaal 14 dagen of langer geleden zijn toegediend). Wanneer je één dosis hebt ontvangen omdat je hersteld bent van COVID-19, moet je een QR-code hebben waarin staat '1 van 1 vaccinaties ontvangen'.
- Een bewijs van herstel door middel van een positief NAAT(PCR)-testresultaat (minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen oud bij aankomst in Spanje). Het certificaat moet zijn afgegeven door een medische instantie of autoriteit.
- Een negatieve testuitslag van een NAAT(PCR)-test (maximaal 72 uur oud bij aankomst) of een antigeentest (maximaal 48 uur oud bij aankomst).
Let op: Het niet correct invullen van je gegevens kan betekenen dat de test niet kan worden afgenomen en je niet toegelaten wordt op jouw vakantiebestemming.
 
Wij raden aan om altijd een geprinte versie van jouw negatieve vaccinatie-, herstel- of testbewijs mee te nemen naast de digitale QR-code in de CoronaCheck-App. Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven zich niet te laten testen.
 
Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het (tijdig) verkrijgen van de juiste gezondheids- en reisdocumenten die gelden voor het land van vertrek en het land van bestemming.
Gezondheidsverklaring
De Nederlandse overheid verplicht alle reizigers vanaf 12 jaar een gezondheidsverklaring in te vullen bij het reizen van en naar Nederland. De gezondheidsverklaring vind je hier. Het ingevulde formulier moet je digitaal of geprint kunnen tonen als daarnaar gevraagd wordt.
 
Vlieg je met Corendon, Transavia of KLM? Dan vul je de gezondheidsverklaring in tijdens het online inchecken voor de heenreis. Je hoeft dan enkel de gezondheidsverklaring via  de site van de overheid  in te vullen en te downloaden of printen voor de terugreis.
 
Overige documenten Het is verplicht voor alle reizigers om maximaal 48 uur voor vertrek een digitaal Health Control Formulier in te vullen via https://www.spth.gob.es/.
In het formulier wordt gevraagd in welke Spaanse provincie je verblijft, hier vul je het volgende in:
  • Costa del Sol: Andalucia;
  • Canarische Eilanden: Canarias;
  • Mallorca & Ibiza: Illes Balears.


Nadat je het formulier hebt verzonden ontvang je een QR-code per e-mail. Deze QR-code moet je digitaal of geprint kunnen tonen bij aankomst op de bestemming. Het kan voorkomen dat je een foutmelding krijgt en dus geen QR-code ontvangt. Zonder QR-code mag je niet aan boord van het vliegtuig. In dit geval kun je het volgende doen:

Maak een eerder gestarte sessie af via deze link: https://www.spth.gob.es/recover
Ophalen van je QR-code van een eerder gestarte sessie kan hier: https://www.spth.gob.es/recoverqr
Aanpassen van je aanvraag kan hier: https://www.spth.gob.es/modifyqr
 
Kom je er niet helemaal uit met het invullen van het formulier? Volg dan het volledig uitgeschreven stappenplan .
Op de bestemming  
COVID-19 symptomen Bij COVID-19 symptomen: neem direct contact op met de reisleiding van Corendon en/of onze lokale vertegenwoordiging.
Reizen terug naar Nederland  
Coronabewijs
 
Om te voorkomen dat het Coronavirus meegenomen wordt, hebben alle reizigers vanaf 12 jaar per 8 augustus 2021 bij terugkeer naar Nederland een coronabewijs nodig als zij uit een EU-land (incl. Curacao) komen met een geel reisadvies. 
 
Reizigers die volledig gevaccineerd of hersteld zijn van corona kunnen dit aantonen in de CoronaCheck-app.
Andere reizigers moeten zich voor vertrek – maximaal 48 uur voor een PCR-test en 24 uur voor een antigeentest – naar Nederland laten testen in het land van verblijf. Zij mogen alleen reizen met een negatieve testuitslag. 
 
Heb je tijdens je verblijf op de Canarische Eilanden Covid-19 symptomen, isoleer jezelf dan in je hotelkamer en bel met het telefoonnummer 900 112 061 De medewerker vertelt je bij welk medisch centrum je een gratis test kunt laten afnemen. Denk eraan een mondmasker te dragen en raak zo min mogelijk aan om verspreiding te voorkomen. De lokale overheid biedt kosteloos een aanvullende verzekering van AXA aan. Deze polis geldt alleen wanneer je zelf geen verzekeringsdekking hebt die op deze situatie van toepassing is. Meer informatie over de aanvullende verzekering van AXA vind je hier
Quarantaineverplichting

Bij terugkomst uit Spanje, inclusief de Spaanse Eilanden, op een Nederlandse luchthaven, geldt geen quarantaineplicht.

Gezondheidsverklaring
 
Voorafgaand aan de reis heb je via de  website van de Rijksoverheid een gezondheidsverklaring ingevuld en geprint. Neem een exemplaar van dit geprinte formulier mee tijdens je terugreis.
COVID-19 positief In het geval dat je positief test op COVID-19, moet je in quarantaine op de bestemming. Vanaf dat moment gelden voor jou de lokale verplichtingen rondom de coronamaatregelen. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor eigen rekening. Je mag niet terugvliegen naar Nederland totdat je klachten zijn verdwenen en je negatief test op COVID-19.

 

ITALIË - Sicilië & Sardinië

Op dit moment geldt voor Italië een reisadvies met kleurcode geel. Reizen naar dit land is mogelijk, maar er gelden wel maatregelen. Onze reizen naar deze bestemming gaan door. Hieronder vind je de eisen waar je aan moet voldoen voor vertrek naar deze bestemming en de terugreis naar Nederland. Wij monitoren de situatie en passen de onderstaande informatie steeds zo nodig aan. Raadpleeg voor de geldende maatregelen op deze bestemming de website van  https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies

Vanaf 10 januari 2022 is een 2G-coronabewijs verplicht in heel Italië voor onder andere toegang tot diverse overdekte gelegenheden, het openbaar vervoer, horecagelegenheden in de buitenlucht en overnachtingen in een hotel of andere accommodatie. Dit houdt in dat alle reizigers vanaf 12 jaar verplicht zijn om een vaccinatiebewijs (maximaal 9 maanden oud) of herstelbewijs (maximaal 6 maanden oud) te tonen om toegang te krijgen tot deze gelegenheden en accommodaties. Lees op de website https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies meer informatie over dit 2G-beleid.


Download vóór vertrek alle benodigde belangrijke documenten!

Download altijd vóórafgaand aan je reis alle benodigde belangrijke documenten op je telefoon en print deze uit en neem ze mee. Zo voorkom je voor jezelf en je medereizigers vertragingen op de bestemming omdat het downloaden via de lokale WiFi vaak zeer traag gaat of zelfs helemaal niet lukt.
 
Positieve COVID-19 testuitslag op je vakantiebestemming?
Krijg je op je vakantiebestemming COVID-19 symptomen of word je verplicht ter plaatse een COVID-19 test te doen? Houd er dan rekening mee dat je bij een positieve testuitslag op je vakantiebestemming in quarantaine moet. Vanaf dat moment gelden voor jou de lokale verplichtingen rondom de coronamaatregelen. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor eigen rekening. Je mag niet terugvliegen naar Nederland totdat je klachtenvrij bent en je negatief test op COVID-19.
 
Maatregel Toelichting
Algemene regels voor vertrek  
Vaccinatie- of testbewijs
De lokale autoriteiten verplichten alle reizigers vanaf 6 jaar in het bezit te zijn van een digitaal negatief testresultaat, EU DCC, dit kan zijn:
 
- Een negatief PCR-testresultaat van maximaal 48 uur oud bij aankomst op de bestemming.
- Een negatief Antigeentestresultaat van maximaal 24 uur oud bij aankomst op de bestemming.
Let op: deze verplichting geldt ook voor reizigers die in het bezit zijn van een bewijs van volledige vaccinatie of herstel. Reizigers die niet in het bezit zijn van een bewijs van volledige vaccinatie of herstel, moeten na aankomst in Italië verplicht 5 dagen op eigen kosten in quarantaine. Je bent verplicht om te verblijven op het adres dat je op het Passenger Locator Form hebt opgegeven (zie 'Overige belangrijke documenten'). Aan het eind van deze 5 dagen moet je opnieuw een antigeen- of PCR-test doen. Als de uitslag van de test dan negatief is, mag je uit quarantaine. Kinderen tot en met 17 jaar hoeven niet in quarantaine als de ouders met wie zij reizen niet in quarantaine hoeven (en dus een vaccinatiebewijs of herstelbewijs hebben).
 
Op de luchthavens in Italië worden steekproefsgewijs COVID-testen gedaan bij aankomende reizigers. Als de testuitslag positief is, moet je verplicht 10 dagen in quarantaine (op eigen kosten). Als je geen geschikte verblijfplaats in Italië hebt wordt er een zogenaamd ‘COVID-hotel’ aangewezen, dit is ook op eigen kosten.
 
Let op: Het niet correct invullen van je persoonlijke gegevens kan betekenen dat de test niet kan worden afgenomen en kan je niet toegelaten worden op jouw vakantiebestemming. Wij raden aan om altijd een geprinte versie van je vaccinatie-, herstel- of negatieve testbewijs mee te nemen naast de digitale QR-code in de Corona Check App. Kinderen jonger dan 6 jaar hoeven zich niet te laten testen.
 
Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het (tijdig) verkrijgen van de juiste gezondheids- en reisdocumenten die gelden voor het land van vertrek en het land van bestemming.
 
Gebruik  de Corona Check App voor jouw Digitale Corona Certificaat. Klik hiervoor alle informatie plus handige video met stappenplan hoe een QR-code aan te maken.
 
 
Gezondheidsverklaring
De Nederlandse overheid verplicht alle reizigers vanaf 12 jaar een gezondheidsverklaring in te vullen bij het reizen van en naar Nederland. De gezondheidsverklaring vind je hier. Het ingevulde formulier moet je digitaal of geprint kunnen tonen als daarnaar gevraagd wordt.
 
Vlieg je met Corendon, Transavia of KLM? Dan vul je de gezondheidsverklaring in tijdens het online inchecken voor de heenreis. Je hoeft dan enkel de gezondheidsverklaring via  de site van de overheid  in te vullen en te downloaden of printen voor de terugreis.
Overige documenten

Het is verplicht voor alle reizigers om voor vertrek een Passenger Locator Form in te vullen en deze tijdens de reis bij je te dragen. Bij aankomst op de bestemming moet je het formulier digitaal of geprint kunenn tonen. Het formulier vind je hier. Kijk voor meer informatie op https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies

Quarantaineverplichting Alleen voor ongevaccineerden. Zie info hierboven bij vaccinatie- of testbewijs..
COVID-19 symptomen Bij COVID-19 symptomen: neem direct contact op met de reisleiding van Corendon en/of onze lokale vertegenwoordiging.
Reizen terug naar Nederland  
Coronabewijs
Wanneer je terugreist naar Nederland vanuit EU-land met geel reisadvies, is het verplicht om een coronabewijs te hebben.
 
Om te voorkomen dat het Coronavirus meegenomen wordt, hebben alle reizigers vanaf 12 jaar per 8 augustus 2021 bij terugkeer naar Nederland een coronabewijs nodig als zij uit een EU-land (incl. Curacao) komen met een geel reisadvies.
 
Reizigers die volledig gevaccineerd of hersteld zijn van corona kunnen dit aantonen in de CoronaCheck-app.
Andere reizigers moeten zich voor vertrek – maximaal 48 uur voor een PCR-test en 24 uur voor een antigeentest – naar Nederland laten testen in het land van verblijf. Zij mogen alleen reizen met een negatieve testuitslag.
 
Quarantaineverplichting Niet van toepassing
Gezondheidsverklaring
 
Voorafgaand aan de reis heb je via de  website van de Rijksoverheid een gezondheidsverklaring ingevuld en geprint. Neem een exemplaar van dit geprinte formulier mee tijdens je terugreis.
Doe bij thuiskomst voor de zekerheid een zelftest, ook als je gevaccineerd bent.
COVID-19 positief In het geval dat je positief test op COVID-19, moet je in quarantaine op de bestemming. Vanaf dat moment gelden voor jou de lokale verplichtingen rondom de coronamaatregelen. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor eigen rekening. Je mag niet terugvliegen naar Nederland totdat je klachten zijn verdwenen en je negatief test op COVID-19.

 

Kleinschalige accommodatie Altijd inclusief vlucht, verblijf en huurauto Weg van de massa

Wil jij je volgende vakantie bijzonder maken?

Blijf dan op de hoogte van de laatste aanbiedingen en het laatste nieuws