Vakantie op jouw manier
Vakantie op jouw manier

Corona maatregelen per bestemming

Laatste update 15/10/2021 10.30 uur

 

Voor alle Karin's Choice bestemmingen gelden de volgende algemene maatregelen:

  1. Was vaak je handen
  2. Houd minimaal 1,5 meter afstand, op sommige bestemmingen is dit 2 meter
  3. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  4. Het gebruik van een mondkapje is bij veel onderdelen van jouw vakantie verplicht. Zorg dat je er voldoende meeneemt.
  5. Ga niet op reis als je klachten hebt en wanneer de klachten zich voordoen tijdens je vakantie, neem dan direct contact op met de Corendon reisleiding of onze lokale vertegenwoordiging
 
Accommodatie en faciliteiten
Samen met de accommodatie-eigenaren zorgen wij ervoor dat jij een onvergetelijke vakantie hebt, maar het kan voorkomen dat tijdens je verblijf niet alle faciliteiten van de accommodatie geopend zijn. Natuurlijk zijn er overal de voorgeschreven hygiënemaatregelen genomen. Hierdoor kan het zo zijn dat je in sommige accommodaties verplicht in de publieke ruimtes en/of tijdens verplaatsing een mondkapje moet dragen. Alle accommodaties op bestemmingen werken nauw samen met de medische specialisten op je vakantiebestemming voor het geval dat jij of iemand anders besmet raakt. De persoon wordt dan direct in quarantaine geplaatst zodat de kans op overdracht zo minimaal is. Mocht je tijdens je vakantie toch COVID-19 symptomen hebben, neem dan direct contact op met de reisleiding van Corendon.
 
Maatregelen op jouw vakantiebestemming
Welke maatregelen er gelden op jouw favoriete vakantiebestemming lees je op de site van de overheid, via de volgende link: www.nederlandwereldwijd.nl . 
Zoek jouw bestemming en klik op het kopje 'Coronavirus'.


Let op: De reiziger is altijd zelf verantwoordelijk om zich op de hoogte te stellen van actuele vereisten die de landen van vertrek en aankomst stellen - in het bijzonder inzake COVID-19 - en voor het (tijdig) beschikken over de juiste reisdocumenten en het voldoen aan de gestelde maatregelen in de landen. Houd hierbij ook altijd de website van www.nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status. Wanneer de reiziger niet (tijdig) over de juiste reisdocumenten beschikt en/of niet voldoet aan de vereisten die de landen van vertrek en aankomst stellen, dan is de reiziger zelf verantwoordelijk voor alle kosten die daaruit voortvloeien. De reiziger heeft in zo’n geval geen recht op restitutie van de reissom.


Lees hier aan welke eisen je moet voldoen voor vertrek en bij terugkomst in Nederland:

 

CURAÇAO

Op dit moment geldt voor deze bestemming vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken een reisadvies met kleurcode geel. Reizen naar deze bestemming is mogelijk, maar er gelden wel maatregelen. Momenteel gaan onze reizen naar deze bestemming gewoon door.

Hieronder vind je de eisen waar je aan moet voldoen voor vertrek naar deze bestemming en de terugreis naar Nederland. Wij monitoren de situatie en passen de onderstaande informatie steeds zo nodig aan. Raadpleeg voor de geldende maatregelen op deze bestemming de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/curacao/reizen/reisadvies
 
Download vóór vertrek alle benodigde belangrijke documenten!

Download altijd vóórafgaand aan je reis alle benodigde belangrijke documenten op je telefoon en print deze uit en neem ze mee. Zo voorkom je voor jezelf en je medereizigers vertragingen op de bestemming omdat het downloaden via de lokale WiFi vaak zeer traag gaat of zelfs helemaal niet lukt.

 

Maatregel Toelichting
Algemene regels voor vertrek  
COVID-19 test voor vertrek
De lokale autoriteit verplicht alle reizigers vanaf 12 jaar in het bezit te zijn van een negatief resultaat  van een PCR-test die uiterlijk 48 uur voor vertrek is afgenomen of een antigeentest die uiterlijk 24 uur voor vertrek is afgenomen. Ook  als je al volledig gevaccineerd bent moet je in bezit zijn van dit negatieve testresultaat. 
Voor een tijdige uitslag van je PCR-test is het van groot belang dat de test tussen 42 en 48 uur vóór vertrek afgenomen wordt.
 
Je kunt niet met je digitale coronabewijs Curaçao inreizen. Je moet je testbewijs printen en op papier meenemen. De testuitslag moet je tevens uploaden als je de digitale immigratiekaart en de Public Health Locator Card invult.
 
Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor het maken van een testafspraak en het tijdig in bezit hebben van een negatief testresultaat. Het niet correct invullen van je gegevens kan betekenen dat de test niet kan worden afgenomen en de benodigde gezondheidsverklaring niet kan worden verstrekt. Hierdoor kan je niet worden toegelaten op jouw vakantiebestemming.
 
 
Gezondheidsverklaring

Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Dit formulier vind je hiervul je zelf in en print je in tweevoud uit. 1 exemplaar voor de heenreis en 1 exemplaar voor de terugreis. Vlieg je met KLM, Corendon of Transavia? Dan vul je de gezondheidsverklaring in tijdens het online inchecken voor de heenreis. Je hoeft dan alleen een formulier uit te printen voor de terugreis.

 
Overige documenten

Let op: je kunt Curaçao niet inreizen met jouw digitale coronabewijs (DCC). Jouw testbewijs moet je uitprinten en op papier meenemen.

Het is verplicht voor alle reizigers om uiterlijk 24 uur voor vertrek een digitale immigratiekaart (ED-kaart) in te vullen. Het invullen van de ED-kaart bestaat uit je vluchtgegevens, een Passenger Location Form (PLF) en de restultaten van de PCR-test. Als alles in orde is, ontvang je een e-mail met bevestiging dat je naar Curaçao mag reizen. Deze bevestiging moet je uitgeprint kunnen tonen bij het inchecken.

Alle informatie over de ED-kaart vind je hier.

Reisverzekering Je moet in het bezit zijn van een lopende reisverzekering die medische kosten in het buitenland dekt.
Testen op de bestemming De lokale autoriteiten verplicht alle reizigers die vanuit een land met hoog risico reizen een antigeentest af te laten nemen in een lokaal laboratorium op de 3e dag na aankomst op Curaçao. Voor deze test moet je 48 uur vóór vertrek een afspraak maken en bij aankomst op de luchthaven op Curaçao de geprinte bevestiging van je afspraak kunnen tonen. Bij het invullen van je Passenger Location Form (PLF) verschijnt de informatie om een test te reserveren. Je kunt de test alleen met een creditcard betalen. Mocht je ter plaatse positief worden getest, moet je op kosten van de GGD een PCR-test laten afnemen. Ook ben je verplicht in je kamer te blijven totdat je een negatieve testuitslag hebt ontvangen. Gedurende deze periode houd je contact met de GGD.
Reizen terug naar Nederland  
NAAT(PCR)-test bij vertrek terug naar Nederland
Vanaf 8 augustus verplicht coronabewijs bij terugkeer naar Nederland vanuit EU-land (incl. Curacao) met geel reisadvies
 
Om te voorkomen dat het Coronavirus meegenomen wordt, hebben alle reizigers vanaf 12 jaar per 8 augustus 2021 bij terugkeer naar Nederland een coronabewijs nodig als zij uit een EU-land (incl. Curacao) komen met een geel reisadvies.
 
Reizigers die volledig gevaccineerd of hersteld zijn van corona kunnen dit aantonen in de CoronaCheck-app.
Andere reizigers moeten zich voor vertrek – maximaal 48 uur voor een PCR-test en 24 uur voor een antigeentest – naar Nederland laten testen in het land van verblijf. Zij mogen alleen reizen met een negatieve testuitslag. Karin's Choice regelt en betaalt de antigeentest voor reizigers met een terugreis tot en met 30/09/2021. Voor reizigers die vanaf 01/10/2021 terugreizen is de test voor eigen rekening. Meer informatie vind je ook op onze pagina https://www.karinschoice.nl/corona-virus-veelgestelde-vragen
Gezondheidsverklaring
 
Voorafgaand aan de reis heb je via de  website van de Rijksoverheid een gezondheidsverklaring ingevuld en geprint. Neem een exemplaar van dit geprinte formulier mee tijdens je terugreis.
COVID-19 positief In het geval dat je positief test op COVID-19, moet je in quarantaine op de bestemming. Vanaf dat moment gelden voor jou de lokale verplichtingen rondom de coronamaatregelen. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor eigen rekening. Je mag niet terugvliegen naar Nederland totdat je klachten zijn verdwenen en je negatief test op COVID-19.

 

 

GRIEKENLAND

Op dit moment geldt vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor geheel Griekenland kleurcode geel. Onze reizen naar  Lesbos, Samos, Kreta, Lefkas, Parga, Corfu, Kos, Rhodos en Zakynthos gaan door. 

Wij monitoren de situatie en passen de onderstaande informatie steeds zo nodig aan. Belangrijk is te weten dat vanaf 13 september er strenge beperkende maatregelen gelden voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Denk hierbij aan het niet toegelaten worden tot gesloten ruimtes van restaurants, cafés, tavernes, bars, clubs etc. Op sommige plekken, zoals theaters, bioscopen of musea volstaat een negatieve uitslag van een sneltest. Ook voor het reizen in Griekenland (tussen de eilanden) wordt op diverse plekken om een negatieve testuitslag gevraagd. Voor wie gevaccineerd is of hersteld van corona, is verplicht op diverse plekken het vaccinatie- of herstelcertificaat te tonen. Houd Nederlandwereldwijd goed in de gaten, naar verwachting komt hier zo snel mogelijk meer informatie over deze maatregelen te staan. 

Hieronder vind je de eisen waar je aan moet voldoen voor vertrek naar deze bestemmingen en de terugreis naar Nederland.  Raadpleeg voor de geldende maatregelen op deze bestemmingen de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/griekenland/reizen/reisadvies
 
 
Download vóór vertrek alle benodigde belangrijke documenten!
Download altijd vóórafgaand aan je reis alle benodigde belangrijke documenten op je telefoon en print deze uit en neem ze mee. Zo voorkom je voor jezelf en je medereizigers vertragingen op de bestemming omdat het downloaden via de lokale WiFi vaak zeer traag gaat of zelfs helemaal niet lukt.
 
Positieve COVID-19 testuitslag op je vakantiebestemming?
Krijg je op je vakantiebestemming COVID-19 symptomen of word je verplicht ter plaatse een COVID-19 test te doen? Houd er dan rekening mee dat je bij een positieve testuitslag op je vakantiebestemming in quarantaine moet. Vanaf dat moment gelden voor jou de lokale verplichtingen rondom de coronamaatregelen. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor eigen rekening. Je mag niet terugvliegen naar Nederland totdat je klachtenvrij bent en je negatief test op COVID-19.
 
Maatregel Toelichting
Algemene regels voor vertrek  
COVID-19 test voor vertrek
De lokale autoriteit staat reizigers toe met een coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat - DCC, de digitale of papieren versie). Hiermee toon je aan dat je:
 
- 14 dagen geleden of langer volledig bent gevaccineerd
- Of volledig hersteld bent van corona en dit kan aantonen met een herstelbewijs (maximaal 180 dagen geldig vanaf 30 dagen na de 1e positieve COVID-19-test)
- Of de uitslag van een negatieve PCR-test hebt die niet ouder is dan 72 uur bij aankomst in Griekenland
- Of de uitslag van een negatieve antigeentest hebt die niet ouder is dan 48 uur bij aankomst in Griekenland
 
Wij raden aan om altijd een geprinte versie van je vaccinatie-, herstel- of negatieve testbewijs mee te nemen naast de digitale QR-code in de Corona Check App. Klik  hier  voor alle informatie plus handige video met stappenplan hoe een QR-code aan te maken.
 
Heb je geen coronabewijs dan moet je of een negatieve PCR-testuitslag tonen (niet ouder dan 72 uur bij aankomst op de bestemming) of een negatieve antigeentest (niet ouder dan 48 uur bij aankomst op de bestemming). Je bent hier zelf verantwoordlijk voor. Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven niet getest te worden. 
 
Let op: Het niet correct invullen van je persoonlijke gegevens kan betekenen dat de test niet kan worden afgenomen en kan je niet toegelaten worden op jouw vakantiebestemming.
 
 
Gezondheidsverklaring Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Dit formulier vind je hiervul je zelf in en print je in tweevoud uit. 1 exemplaar voor de heenreis en 1 exemplaar voor de terugreis. Vlieg je met KLM, Corendon of Transavia? Dan vul je de gezondheidsverklaring in tijdens het online inchecken voor de heenreis. Je hoeft dan alleen een formulier uit te printen voor de terugreis.
Overige documenten Het is verplicht voor alle reizigers om maximaal 24 uur voor aankomst in Griekenland een elektronisch Passenger Location Form (PLF) in te vullen. Na het invullen van dit formulier ontvang je een QR-code per e-mail. Deze QR-code moet je digitaal of geprint kunnen tonen bij aankomst op de bestemming. Het PLF-formulier vind je hier.
Reizen terug naar Nederland  
NAAT(PCR)-test bij vertrek terug naar Nederland

Vanaf 8 augustus 2021 verplicht coronabewijs bij terugkeer naar Nederland vanuit EU-land (incl. Curacao) met geel reisadvies

 
Om te voorkomen dat het Coronavirus meegenomen wordt, hebben alle reizigers vanaf 12 jaar per 8 augustus 2021 bij terugkeer naar Nederland een coronabewijs nodig als zij uit een EU-land (incl. Curacao) komen met een geel reisadvies.
 
Reizigers die volledig gevaccineerd of hersteld zijn van corona kunnen dit aantonen in de CoronaCheck-app.
Andere reizigers moeten zich voor vertrek – maximaal 48 uur voor een PCR-test en 24 uur voor een antigeentest – naar Nederland laten testen in het land van verblijf. Zij mogen alleen reizen met een negatieve testuitslag. Karin's Choice regelt en betaalt de antigeentest voor reizigers met een terugreis tot en met 30/09/2021. Voor reizigers die vanaf 01/10/2021 terugreizen is de test voor eigen rekening. Meer informatie vind je ook op onze pagina https://www.karinschoice.nl/corona-virus-veelgestelde-vragen
 
Quarantaineverplichting 

Na een verblijf op Corfu, Kos, Kreta, Lesbos, Levkas/Parga, Rhodos, Samos en Zakynthos hoef je na thuiskomst in Nederland niet in thuisquarantaine te gaan. 

Gezondheidsverklaring
 
Voorafgaand aan de reis heb je via de  website van de Rijksoverheid een gezondheidsverklaring ingevuld en geprint. Neem een exemplaar van dit geprinte formulier mee tijdens je terugreis.
Doe bij thuiskomst voor de zekerheid een zelftest, ook als je gevaccineerd bent.
COVID-19 positief In het geval dat je positief test op COVID-19, moet je in quarantaine op de bestemming. Vanaf dat moment gelden voor jou de lokale verplichtingen rondom de coronamaatregelen. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor eigen rekening. Je mag niet terugvliegen naar Nederland totdat je klachten zijn verdwenen en je negatief test op COVID-19.

 

PORTUGAL - Inclusief Madeira

Op dit moment geldt vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Portugal, inclusief Maderia, een reisadvies met kleurcode geel. Onze reizen naar Portugal gaan door. Voor vertrek terug naar Nederland moeten reizigers een coronabewijs (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve test) tonen voor ze aan boord gaan. 
 
Hieronder vind je de eisen waar je aan moet voldoen voor vertrek naar deze bestemming en de terugreis naar Nederland. Wij monitoren de situatie en passen de onderstaande informatie steeds zo nodig aan. Raadpleeg voor de geldende maatregelen op deze bestemming de website van https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/portugal/reizen/reisadvies
 
Download vóór vertrek alle benodigde belangrijke documenten!
Download altijd vóórafgaand aan je reis alle benodigde belangrijke documenten op je telefoon en print deze uit en neem ze mee. Zo voorkom je voor jezelf en je medereizigers vertragingen op de bestemming omdat het downloaden via de lokale WiFi vaak zeer traag gaat of zelfs helemaal niet lukt.
 
Positieve COVID-19 testuitslag op je vakantiebestemming?
Krijg je op je vakantiebestemming COVID-19 symptomen of word je verplicht ter plaatse een COVID-19 test te doen? Houd er dan rekening mee dat je bij een positieve testuitslag op je vakantiebestemming in quarantaine moet. Vanaf dat moment gelden voor jou de lokale verplichtingen rondom de coronamaatregelen. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor eigen rekening. Je mag niet terugvliegen naar Nederland totdat je klachtenvrij bent en je negatief test op COVID-19.
 
Maatregel Toelichting
Algemene regels voor vertrek  
COVID-19 test voor vertrek
De lokale autoriteit staat reizigers toe met een coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat - DCC, de digitale of papieren versie). Hiermee toon je aan dat je:
 
14 dagen geleden of langer volledig bent gevaccineerd
Of volledig hersteld bent van corona en dit kan aantonen met een herstelbewijs
Of de uitslag van een negatieve PCR-test hebt die niet ouder is dan 72 uur
Of de uitslag van een negatieve antigeentest hebt die niet ouder is dan 48 uur
 
Heb je geen coronabewijs dan moet je of een negatieve PCR-test tonen (niet ouder dan 72 uur) of een negatieve antigeentest (niet ouder dan 48 uur). Je bent hier zelf verantwoordelijk voor.
 
Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven niet getest te worden.
 
Hieronder lees je welke specifieke eisen voor de Algarve en Madeira gelden:
 
Algarve: Als je niet over een coronabewijs beschikt (corona check app -DCC) is een negatieve PCR-testuitslag verplicht. Voor een tijdige testuitslag is het van groot belang dat deze test tussen 66 en 72 uur vóór vertrek afgenomen wordt. Het resultaat van de antigeen sneltest mag niet ouder zijn dan 48 uur.
 
Madeira: Een document van een erkend gezondheidsinstituut is verplicht, waaruit blijkt dat je in de 72 uur voor aankomst op Madeira een PCR-test hebt gedaan en de uitslag negatief is. Let op: Een antigeen sneltest is niet toereikend. Voor een tijdige testuitslag is het van groot belang dat de PCR-test tussen 66 en 72 uur vóór aankomst afgenomen wordt. Voor Madeira geldt ook dat je direct toegang krijgt zonder PCR-test als je een vaccinatiecertificaat (document van volledige vaccinatie bewijst) en/of een bewijs van herstel van COVID-19 niet ouder dan 90 dagen kunt tonen. Je moet je voor vertrek registreren en je certificaten uploaden via de volgende  link .
 
Let op: Het niet correct invullen van je persoonlijke gegevens kan betekenen dat de test niet kan worden afgenomen en de benodigde gezondheidsverklaring niet kan worden verstrekt. Hierdoor kan je niet toegelaten worden op jouw vakantiebestemming.
 
Gebruik vanaf 1 juli de Corona Check App voor jouw Digitale Corona Certificaat. Klik hiervoor alle informatie plus handige video met stappenplan hoe een QR-code aan te maken.

 

Gezondheidsverklaring Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Dit formulier vind je hiervul je zelf in en print je in tweevoud uit. 1 exemplaar voor de heenreis en 1 exemplaar voor de terugreis. Vlieg je met KLM, Corendon of Transavia? Dan vul je de gezondheidsverklaring in tijdens het online inchecken voor de heenreis. Je hoeft dan alleen een formulier uit te printen voor de terugreis.
Overige belangrijke documenten

Alle reizigers vanaf 12 jaar zijn verplicht om voor vertrek een Digital Passenger Locator Formin te vullen en deze tijdens de reis bij zich te dragen, digitaal of geprint. Invullen van het formulier kan vanaf 4 dagen voor vertrek.

Reizen terug naar Nederland  
Coronabewijs voor de terugreis
Vanaf 8 augustus 2021 verplicht coronabewijs bij terugkeer naar Nederland vanuit EU-land (incl. Curacao) met geel reisadvies
 
Om te voorkomen dat het Coronavirus meegenomen wordt, hebben alle reizigers vanaf 12 jaar per 8 augustus 2021 bij terugkeer naar Nederland een coronabewijs nodig als zij uit een EU-land (incl. Curacao) komen met een geel reisadvies.
 
Reizigers die volledig gevaccineerd of hersteld zijn van corona kunnen dit aantonen in de CoronaCheck-app.
Andere reizigers moeten zich voor vertrek – maximaal 48 uur voor een PCR-test en 24 uur voor een antigeentest – naar Nederland laten testen in het land van verblijf. Zij mogen alleen reizen met een negatieve testuitslag. Karin's Choice regelt en betaalt de antigeentest voor reizigers met een terugreis tot en met 30/09/2021. Voor reizigers die vanaf 01/10/2021 terugreizen is de test voor eigen rekening.  Meer informatie vind je ook op onze pagina https://www.karinschoice.nl/corona-virus-veelgestelde-vragen
 
Quarantaineverplichting  Niet van toepassing
Gezondheidsverklaring
 
Voorafgaand aan de reis heb je via de  website van de Rijksoverheid een gezondheidsverklaring ingevuld en geprint. Neem een exemplaar van dit geprinte formulier mee tijdens je terugreis. Doe bij thuiskomst voor de zekerheid een zelftest, ook als je gevaccineerd bent.
COVID-19 positief In het geval dat je positief test op COVID-19, moet je in quarantaine op de bestemming. Vanaf dat moment gelden voor jou de lokale verplichtingen rondom de coronamaatregelen. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor eigen rekening. Je mag niet terugvliegen naar Nederland totdat je klachten zijn verdwenen en je negatief test op COVID-19.

 

SPANJE - Inclusief de Canarische Eilanden & Balearen

Vanaf 27 juli 2021 geldt vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Spanje een reisadvies met kleurcode geel.  Onze reizen naar Spanje gaan door. Voor vertrek terug naar Nederland moeten reizigers een coronabewijs (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of test) tonen voor ze aan boord gaan. 
 
Hieronder vind je de verdere eisen waar je aan moet voldoen voor vertrek naar deze bestemming en de terugreis naar Nederland. Wij monitoren de situatie en passen de onderstaande informatie steeds zo nodig aan. 
 
Raadpleeg voor de geldende maatregelen op deze bestemmingen de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/reizen/reisadvies
 
Download vóór vertrek alle benodigde belangrijke documenten!
Download altijd vóórafgaand aan je reis alle benodigde belangrijke documenten op je telefoon en print deze uit en neem ze mee. Zo voorkom je voor jezelf en je medereizigers vertragingen op de bestemming omdat het downloaden via de lokale WiFi vaak zeer traag gaat of zelfs helemaal niet lukt.
 
Positieve COVID-19 testuitslag op je vakantiebestemming?
Krijg je op je vakantiebestemming COVID-19 symptomen of word je verplicht ter plaatse een COVID-19 test te doen? Houd er dan rekening mee dat je bij een positieve testuitslag op je vakantiebestemming in quarantaine moet. Vanaf dat moment gelden voor jou de lokale verplichtingen rondom de coronamaatregelen. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor eigen rekening. Vanaf 18 juli kun je op alle Spaanse Eilanden gratis een Antigeen Sneltest af laten nemen voor je terugreis naar Nederland. Je mag niet terugvliegen naar Nederland totdat je klachtenvrij bent en je negatief test op COVID-19. 
 
Maatregel Toelichting
Algemene regels voor vertrek  
COVID-19 test voor vertrek
De lokale autoriteit verplicht alle reizigers vanaf 12 jaar in het bezit te zijn van een negatief COVID-19 testresultaat bij aankomst op de bestemming. Een negatieve uitslag moet zijn van een PCR-test óf een antigeen sneltest. Voor een tijdige uitslag is het van groot belang dat de PCR-test tussen 66 en 72 uur vóór aankomst afgenomen wordt, want de uitslag mag bij aankomst in Spanje niet ouder zijn dan 72 uur. De uitslag van een negatieve antigeen sneltest mag bij aankomst in Spanje niet ouder dan 48 uur zijn.
 
Je hoeft géén negatieve COVID-19 testuitslag te tonen bij aankomst wanneer;
 
- Je 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent tegen COVID-19 en dit kunt aantonen. Het vaccinatiebewijs moet voorzien zijn van je volledige naam (zoals in je paspoort), geboortedatum, data van de vaccinaties, naam/type vaccin, LOT of batchnummer, het land waar de vaccinatie is gezet en de contactgegevens van de vaccinerende instantie en de uitgevende instantie van dit certificaat of bewijs. Het vaccinatiebewijs moet in het Spaans, Engels, Frans of Duits zijn. Let op: de laatste vaccinatie moet minimaal 14 dagen vóór aankomst zijn toegediend.
- Je in het bezit bent van een bewijs van herstel van COVID-19 (COVID-19 herstelcertificaat). Dit document moet minimaal 11 dagen na het eerste positieve testresultaat zijn afgegeven en is maximaal 180 dagen geldig. Alleen een (NAAT)PCR-test wordt geaccepteerd. Dit document moet je naam (zoals in je paspoort), contactgegevens van het testinstituut (naam, adres), type NAAT-test, datum waarop de test is afgenomen en het positieve resultaat bevatten. Ook dit document moet in het Engels geschreven zijn.
 
Let op: Het niet correct invullen van je persoonlijke gegevens kan betekenen dat de test niet kan worden afgenomen en de benodigde gezondheidsverklaring niet kan worden verstrekt. Hierdoor kan je niet toegelaten worden op jouw vakantiebestemming.
 
Gebruik vanaf 1 juli de Corona Check App voor jouw Digitale Corona Certificaat. Klik hier voor alle informatie plus handige video met stappenplan hoe een QR-code aan te maken.
 
 
Gezondheidsverklaring
Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Dit formulier vind je hiervul je zelf in en print je in tweevoud uit. 1 exemplaar voor de heenreis en 1 exemplaar voor de terugreis. Vlieg je met KLM, Corendon of Transavia? Dan vul je de gezondheidsverklaring in tijdens het online inchecken voor de heenreis. Je hoeft dan alleen een formulier uit te printen voor de terugreis.
 
 
Overige documenten Het is verplicht voor alle reizigers om maximaal 48 uur voor vertrek een digitaal Health Control Formulier in te vullen via https://www.spth.gob.es/.
In het formulier wordt gevraagd in welke Spaanse provincie je verblijft, hier vul je het volgende in:
  • Costa del Sol: Andalucia;
  • Canarische Eilanden: Canarias;
  • Mallorca & Ibiza: Illes Balears.


Nadat je het formulier hebt verzonden ontvang je een QR-code per e-mail. Deze QR-code moet je digitaal of geprint kunnen tonen bij aankomst op de bestemming. Het kan voorkomen dat je een foutmelding krijgt en dus geen QR-code ontvangt. Zonder QR-code mag je niet aan boord van het vliegtuig. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen:

Maak een eerder gestarte sessie af via deze link: https://www.spth.gob.es/recover
Ophalen van je QR-code van een eerder gestarte sessie kan hier: https://www.spth.gob.es/recoverqr
Aanpassen van je aanvraag kan hier: https://www.spth.gob.es/modifyqr
 
Kom je er niet helemaal uit met het invullen van het formulier? Volg dan het volledig uitgeschreven stappenplan .
Op de bestemming  
COVID-19 symptomen Bij COVID-19 symptomen: neem direct contact op met de reisleiding van Corendon en/of onze lokale vertegenwoordiging.
Reizen terug naar Nederland  
NAAT(PCR)-test bij vertrek terug naar Nederland
 
Vanaf 8 augustus 2021 verplicht coronabewijs bij terugkeer naar Nederland vanuit EU-land (incl. Curacao) met geel reisadvies
 
Om te voorkomen dat het Coronavirus meegenomen wordt, hebben alle reizigers vanaf 12 jaar per 8 augustus 2021 bij terugkeer naar Nederland een coronabewijs nodig als zij uit een EU-land (incl. Curacao) komen met een geel reisadvies.
 
Reizigers die volledig gevaccineerd of hersteld zijn van corona kunnen dit aantonen in de CoronaCheck-app.
Andere reizigers moeten zich voor vertrek – maximaal 48 uur voor een PCR-test en 24 uur voor een antigeentest – naar Nederland laten testen in het land van verblijf. Zij mogen alleen reizen met een negatieve testuitslag. Karin's Choice regelt en betaalt de antigeentest voor reizigers met een terugreis tot en met 30/09/2021. Voor reizigers die vanaf 01/10/2021 terugreizen is de test voor eigen rekening.  Meer informatie vind je ook op onze pagina https://www.karinschoice.nl/corona-virus-veelgestelde-vragen
 
Heb je tijdens je verblijf op de Canarische Eilanden Covid-19 symptomen, isoleer jezelf dan in je hotelkamer en bel met het telefoonnummer 900 112 061 De medewerker vertelt je bij welk medisch centrum je een gratis test kunt laten afnemen. Denk eraan een mondmasker te dragen en raak zo min mogelijk aan om verspreiding te voorkomen. De lokale overheid biedt kosteloos een aanvullende verzekering van AXA aan. Deze polis geldt alleen wanneer je zelf geen verzekeringsdekking hebt die op deze situatie van toepassing is. Meer informatie over de aanvullende verzekering van AXA vind je hier
Quarantaineverplichting

Bij terugkomst uit Spanje, inclusief de Spaanse Eilanden, op een Nederlandse luchthaven, geldt geen quarantaineplicht.

Gezondheidsverklaring
 
Voorafgaand aan de reis heb je via de  website van de Rijksoverheid een gezondheidsverklaring ingevuld en geprint. Neem een exemplaar van dit geprinte formulier mee tijdens je terugreis.
COVID-19 positief In het geval dat je positief test op COVID-19, moet je in quarantaine op de bestemming. Vanaf dat moment gelden voor jou de lokale verplichtingen rondom de coronamaatregelen. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor eigen rekening. Je mag niet terugvliegen naar Nederland totdat je klachten zijn verdwenen en je negatief test op COVID-19.

 

ITALIË - Sicilië & Sardinië

Vanaf 7 oktober 2021 geldt voor Italië kleurcode geel, met uitzondering van Sardinië dat kleurcode groen heeft. Reizen naar dit land is mogelijk, maar er gelden wel maatregelen. Onze reizen naar deze bestemming gaan door. Hieronder vind je de eisen waar je aan moet voldoen voor vertrek naar deze bestemming en de terugreis naar Nederland. Wij monitoren de situatie en passen de onderstaande informatie steeds zo nodig aan. Raadpleeg voor de geldende maatregelen op deze bestemming de website van  https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies

Download vóór vertrek alle benodigde belangrijke documenten!
Download altijd vóórafgaand aan je reis alle benodigde belangrijke documenten op je telefoon en print deze uit en neem ze mee. Zo voorkom je voor jezelf en je medereizigers vertragingen op de bestemming omdat het downloaden via de lokale WiFi vaak zeer traag gaat of zelfs helemaal niet lukt.
 
Positieve COVID-19 testuitslag op je vakantiebestemming?
Krijg je op je vakantiebestemming COVID-19 symptomen of word je verplicht ter plaatse een COVID-19 test te doen? Houd er dan rekening mee dat je bij een positieve testuitslag op je vakantiebestemming in quarantaine moet. Vanaf dat moment gelden voor jou de lokale verplichtingen rondom de coronamaatregelen. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor eigen rekening. Je mag niet terugvliegen naar Nederland totdat je klachtenvrij bent en je negatief test op COVID-19.
 
Maatregel Toelichting
Algemene regels voor vertrek  
COVID-19 test voor vertrek
De lokale autoriteit staat reizigers toe met een coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat - DCC, de digitale of papieren versie). Hiermee toon je aan dat je:
 
- 14 dagen of langer geleden volledig bent gevaccineerd
- Of volledig hersteld bent van corona en dit kan aantonen met een herstelbewijs niet ouder dan 6 maanden
- Of de uitslag van een negatieve PCR- of antigeentest hebt die niet ouder is dan 48 uur bij aankomst in Italië

Wij raden aan om altijd een geprinte versie van je vaccinatie-, herstel- of negatieve testbewijs mee te nemen naast de digitale QR-code in de Corona Check App. Klik hier voor alle informatie plus handige video met stappenplan hoe een QR-code aan te maken.
 
Heb je geen coronabewijs dan moet je een negatieve PCR- of antigeentestuitslag tonen (niet ouder dan 48 uur bij aankomst op de bestemming). Kinderen jonger dan 6 jaar hoeven niet getest te worden.
 
 
Let op: Het niet correct invullen van je persoonlijke gegevens kan betekenen dat de test niet kan worden afgenomen en kan je niet toegelaten worden op jouw vakantiebestemming.
 
 
Verplichte antigeentest bij aankomst op luchthaven Sicilië
Reis je naar Sicilië? Dan moet je je bij aankomst op het eiland (nogmaals) laten testen. Dus ook als je een negatieve test bij je hebt of volledig gevaccineerd bent. De testuitslag volgt binnen 15 minuten. Tot het moment van de uitslag moeten alle reizigers op de luchthaven blijven. Test een reiziger positief op Covid-19, dan moet zijn reisgezelschap én de reizigers die in het vliegtuig in de buurt hebben gezeten, 10 dagen in quarantaine in een alternatief hotel. De kosten voor de extra nachten van het verblijf in dit hotel, inclusief maaltijden en drankjes en een latere terugvlucht, worden door de lokale overheid volledig vergoed. 
 
Tip: Doe voor vertrek uit Nederland voor de zekerheid alvast een zelftest, ook als je reeds gevaccineerd bent.

Gebruik vanaf 1 juli de Corona Check App voor jouw Digitale Corona Certificaat. Klik hiervoor alle informatie plus handige video met stappenplan hoe een QR-code aan te maken.
 
 
Gezondheidsverklaring Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Dit formulier vind je hier,  vul je zelf in en print je in tweevoud. 1 exemplaar voor de heenreis en 1 exemplaar voor de terugreis. Vlieg je met Corendon of Transavia? Dan vul je de gezondheidsverklaring in tijdens het online inchecken voor de heenreis. Je hoeft dan alleen een formulier te printen voor de terugreis.

 
Overige documenten

Het is verplicht voor alle reizigers om voor vertrek een Passenger Locator Form in te vullen en deze tijdens de reis bij je te dragen. Het formulier vind je hier . Ook adviseert de Italiaanse overheid om een app te downloaden om het opsporen van besmettingen te ondersteunen. Je vindt de app hier de app hier

 

Quarantaineverplichting Niet van toepassing
COVID-19 symptomen Bij COVID-19 symptomen: neem direct contact op met de reisleiding van Corendon en/of onze lokale vertegenwoordiging.
Reizen terug naar Nederland  
NAAT(PCR)-test bij vertrek terug naar Nederland
Wanneer je terugreist naar Nederland vanuit EU-land met geel reisadvies, is het verplicht om een coronabewijs te hebben.
 
Om te voorkomen dat het Coronavirus meegenomen wordt, hebben alle reizigers vanaf 12 jaar per 8 augustus 2021 bij terugkeer naar Nederland een coronabewijs nodig als zij uit een EU-land (incl. Curacao) komen met een geel reisadvies.Let op: Op dit moment is de kleurcode voor Sardinië groen. Wanneer je vanuit Sardinië terugreist naar Nederland, hoef je geen coronabewijs te tonen. Bij het reizen vanuit de overige Italiaanse gebieden, zoals Sicilië, is het tonen van een coronabewijs wel verplicht.
 
Reizigers die volledig gevaccineerd of hersteld zijn van corona kunnen dit aantonen in de CoronaCheck-app.
Andere reizigers moeten zich voor vertrek – maximaal 48 uur voor een PCR-test en 24 uur voor een antigeentest – naar Nederland laten testen in het land van verblijf. Zij mogen alleen reizen met een negatieve testuitslag.
 
Quarantaineverplichting Niet van toepassing
Gezondheidsverklaring
 
Voorafgaand aan de reis heb je via de  website van de Rijksoverheid een gezondheidsverklaring ingevuld en geprint. Neem een exemplaar van dit geprinte formulier mee tijdens je terugreis.
Doe bij thuiskomst voor de zekerheid een zelftest, ook als je gevaccineerd bent.
COVID-19 positief In het geval dat je positief test op COVID-19, moet je in quarantaine op de bestemming. Vanaf dat moment gelden voor jou de lokale verplichtingen rondom de coronamaatregelen. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor eigen rekening. Je mag niet terugvliegen naar Nederland totdat je klachten zijn verdwenen en je negatief test op COVID-19.

 

Kleinschalige accommodatie Altijd inclusief vlucht, verblijf en huurauto Weg van de massa

Wil jij je volgende vakantie bijzonder maken?

Blijf dan op de hoogte van de laatste aanbiedingen en het laatste nieuws